Lankasahaus

Agie Charmilles CUT 20 P

Sveitsiläinen 5+4 akselinen lankasaha (akselit 6-9 ovat simuloituja). 5 liikkuvaa akselia mahdollistaa 25º/80mm kallistuksen. Ylä- ja alatela liikkuvat toisistaan riippumatta. Työstettävillä materiaaleilla ei juurikaan ole muita rajoituksia, kuin sähkönjohtavuus. Mitä kovempaa leikattava aine on, sen parempi. Materiaalin huokoisuus hidastaa leikkaamista. Toistaiseksi emme leikkaa alumiinia, mutta olemme rakentamassa erillistä vesikiertoa tätä tarkoitusta varten.

Koska lankasaha perustuu sähkönpurkaukseen ja leikkaaminen tapahtuu veden alla, eivät työstettävät kappaleet kärsi perinteisen työstön aiheuttamasta lämpenemisestä tai lastupaineen aiheuttamista jännitysmuutoksista. On kuitenkin otettava huomioon, että tietyissä materiaaleissa (kuten AISI316 haponkestävä) on sisäisiä jännityksiä, jotka saattavat työstön aikana laueta ja näin ollen taipua hallitsemattomasti. Kommentoimme mielellämme suunnittelemienne kappaleiden sahattavuutta ja teemme tarvittaessa muutosehdotuksia.

Saavutettavat pinnanlaadut Ra3.0-0.2. Leikatut pinnat voidaan kiillottaa suhteellisen pienellä vaivalla heijastaviksi pinnoiksi.

AggieLankakoot (mm):

  • 0,25
  • 0,2
  • 0,15
  • 0,10 jälkikäteen asennettu lisäoptio.

Vaikka lankakoot ovat suhteellisen pieniä, pitää muistaa, että langanhalkaisijan lisäksi leikattavaan geometriaan vaikuttaa myös kipinöintiväli. Kipinöintiväli on tyypillisesti muutaman sadasosamillimetrin. Näin ollen kappaleiden sisäpuoliset pyöristykset esimerkiksi 0,25 mm langalla ovat yleensä luokkaa R0,0145.

Pöydän liike 350 x 250 x 250(korkeus) mm. Työstettävän kappaleen maksimipaino 400 kg. Lankasahaan mahtuu liikeratoja suurempi aihio (noin 900 x 680 x 250). Tässä tapauksessa tulee kuitenkin huomioida leikattavan alueen sijainti suhteessa kappaleeseen.

 

Käyttökohteet

Muotit

Keernat

Materiaalin vauriotutkimuset (hiepalat ja koesauvat)

Verrattaen hoikat kappaleet, joiden työstäminen perinteisillä menetelmillä on joko hidasta tai mahdotonta

Yleisesti karkaistut ja muuten kovat aineet

 

Linkki valmistajan esitteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *